Rivervue Retirement Village

Client

Rivervue Retirement Village

Location

Avondale Heights

Year

Since 2008

Brief Description

The Papworth Davies team have been involved in the masterplanning and detail design of the Rivervue Retirement Village in Avondale Heights since 2008.

The Papworth Davies team have been involved in the masterplanning and detail design of the Rivervue Retirement Village in Avondale Heights since 2008. Because of the site’s location on the edge of a steep embankment, the project has involved a number of design challenges including significant consideration of levels and terracing for the project’s houses and streets.

The village, which is located on the edge of the Maribyrnong River, involves several stages of residential villas including a maingated entrance from Canning Street, tree-lined streets and a large community clubhouse.

The showpiece of the village is a 50-hectare wetland park that captures and filter all of the stormwaterfor all of the current and future stages as well as provides a number of passive recreation opportunities for residents including a bowling green, open park areas and walking trails.

Papworth Davies have recently overseen detail designand documentation of the first five stages ofthe development as well as the community clubhouse and the wetland park.