UAW Strathdevon

Client

UAW Strathdevon

Location

Strathdevon, Tasmania

Year

Brief Description

As part of a major extension to an existing Aged care property in Strathdevon (Tas), Papworth Davies in collaboration with Thomson Adsett Architects, developed a landscape scheme from early concept through to detailed design.

As part of a major extension to an existing Aged care property in Strathdevon (Tas), Papworth Davies in collaboration with Thomson Adsett Architects, developed a landscape scheme from early concept through to detailed design.

The project involved three new courtyard spaces, a large common deck area with planted pergolas and native trees, and new high level care garden featuring sensory and thematic planting displays, active spaces for residents to utilise, productive gardens and seating.

The design principles considered engagement of multi age groups, visitors and opportunities for children play in order to create a family friendly setting for the residents.